Födande kvinna som känner rädsla och oro - Kan EFT fungera?

 

 I mitt arbete som EFT terapeut ser jag hur rädslor och oro som bor i kroppen släpper under behandlingen...varför inte använda det när det behövs under födsel, då den födande drabbas av rädslo- och orostankar? Har själv under de senaste åren använt tekniken och det har inte tagit lång stund innan rädslan eller oron hos den födande gett vika....och lugnet återfinner sig och födseln kan fortskrida. (EFT = Emotional Freedom Technique)

Att se hur rädslan och oron smälter undan, på bara några minuter är en fantastisk känsla, utan att "göra" något kunna lugna kvinnan eller varför inte den stressade eller orolige partnern?

EFT eller mindful tapping som det också kallas, gör kroppen lugn då det påverkar känslohjärnan. Det sker genom att man  "knackar" på akupunkturpunkter runt om på kroppen. Under födsel använder jag mest handpunkterna...

Så nu ingår det att lära sig en enkel, lätttillämpad variant av EFT på mina utbildningar, både för förlossningspersonal och MVC/Aurora Bm. Allt i syfte att främja och underlätta för den födande att våga vara i kroppen och känna det som känns, både fysiskt och emotionellt. Om du vill veta mer om EFT/mindful tapping så finns det ytterligare information på hemsidan.

Ha det gott!

Jane

 

 

28 Oct 2015

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)