Workshop för tandvårdspersonal

 

Varannan person känner ett obehag inför att gå till tandläkaren. Sen är det en mindre grupp som upplever sig ha tandläkarrädsla, men det visar ändå på att många känner oro/rädsla inför och under sitt tandläkarbesök. 

Vi har skapat en utbildning som har de effektivaste och mest behjälpliga verktygen för att lugna och dämpa den räddas stressreaktioner. Små enkla övningar som man lär patienten på plats, som sen patienten själv kan utföra under behandlingen.

Vi erbjuder workshops för dig eller varför inte alla dina kollegor på din arbetsplats? Workshopen innehåller konkreta och praktiska övningar att ta med sig hem och börja använda direkt efteråt! Innehållet och övningarna i workshopen är extraherade från Psykoprofylaxen, Motiverande samtal och Mindful EFT. (Emotional Freedom Techniques) för att passa er som arbetar inom tandhälsovården.

Innehåll: 

* Vad kan man som rädd känna rädsla inför? Var får de rädda sina rädslor ifrån?
* Era utmaningar när det gäller patienter med tandläkarrädsla? Hur ser och märker man att någon är rädd?Era egna erfarenheter…
* Vad upplever ni behövs för att en rädd patient ska bli ”lugn”? Vi går igenom hur kroppen och hjärnan fungerar vid rädsla. Praktisk övning i att upptäcka och bemöta rädda patienter, för att etablera en trygg relation. 
* Vi prövar enkla och konkreta avslappningsövningar, som sen kan användas med den rädda patienten. 
* Mindful EFT (Emotional Freedom Techniques) Vad är det? Och hur kan det hjälpa den rädda? Praktiska övningar med oss själva och på varandra för att kunna instruera den rädda patienten, som sen fortsätter själv under tiden ni arbetar.
* Mentala strategier – hur kan vi visa patienten ett alternativt sätt att tänka, här och nu?

Dessa tre timmars workshop är mycket givande och uppskattade, då man verkligen får ta fram sina bästa knep, tänka över hur man gör idag och tillsammans prata kring en utmanande patientkategori. Att medvetandegöra och förstärka det man gör idag och krydda det med några kraftfulla och konkreta verktyg som ger effekt direkt, där och då till den som är rädd…

Varm Välkomna att höra av er för mer information!

 


(Lämna tom)